5 Basit Teknikleri için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin müşterek noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının gayrı bölgelere yayılmasını mâni olmak muhtevain mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Yangın emniyetliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz etkili evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla rüşvetlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından denetçi edilen sistem sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapılarının kullanıldığı mesken ve iş yerlerinde 50 kişiden şu denli anatomi evetşıyor ise yangın kapısı gidiş yönüne doğruca açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa bileğaksiyonebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

yangın kapısı Firmaların umumi olarak tatbikat yöntemi; Apartmanların Akak Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı açarak; kötüda mevcut Garaj yerine iniş yürekin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Ne kuruluşlarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilişkin zorunluluk yapının özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, bünyenın yararlanma derslikı kabil faktörler tesirli olmaktadır.

Molekül 10- Hatta Yangın merdiveninin her iki yönında da cidar, kaş yahut korkuluk bulunması zorunludur. şayet kocaliği 80 cm evet da henüz azca ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni mirladığı kattan bitiş sertna derece kesintisiz halde olmalıdır.

Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve esenlıklı bir şekilde hadise yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine bakılırsa başkalık göstermektedir. Pahaı etkileyen çizgi faktör bapnın tehlikee peklik seviyesidir. Bu coşkunluke dayanıklılık seviyesi bile bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE kabil sertifikasyon ve belgelendirme organizasyonları tarafından meydana getirilen testler sonucunda belirlenmektedir.

Report this wiki page